Over de Kattenoppas

7 katten op een rijtje.

Mijn naam is Laurine Windhorst en ik woon samen met mijn vriend Michel en poes Minoes.

Mijn hele leven heb ik een zwak voor katten gehad. Ik kan geen kat voorbijlopen zonder even te proberen hun aandacht te krijgen en een aai te geven.

Omdat ik 26 jaar een eigen praktijk voor oefentherapie Mensendieck heb gehad, vond ik dat ik teveel van huis was om zelf ook een kat te adopteren. Op een gegeven moment ben ik minder gaan werken en besloot ik dat het de hoogste tijd was om een asielkat in huis te nemen.

Ons oog viel op Minoes: zij zat al geruime tijd in het asiel, waarschijnlijk omdat zij al een wat oudere kat (8 jaar) was, dieetvoer moet (blijven) eten en omdat zij een ‘pittige tante’ was. Zij had, was het vermoeden, veel narigheid meegemaakt en gebruikte graag haar nagels en/of tanden als iets haar niet beviel.

Wij vielen als een blok voor haar en hoopten dat Minoes in ons rustige tweepersoonshuishouden met tuin op haar plek zou zijn. En dat bleek gelukkig zo te zijn, Minoes is met huis-, tuin- en keukenpsychologie van een angstig, fel beestje veranderd in een aanhankelijke schootkat.

Ik wilde meer over katten weten met als gevolg dat ik als vrijwilligster in het dierenopvanghuis Gouda ben gaan werken. Om de week ben ik een middag bij de katten te vinden en geef ik ze extra aandacht. Het is prachtig om te zien dat de katten die in het dierenopvanghuis terecht komen uiteindelijk weer een mooi plekje vinden. Zeker als zij door de aandacht van de vrijwilligers en medewerkers veranderen van angstige, schuwe beestjes in ontspannen katten.

diploma uitreiking Tinley academie

Daarnaast ben ik de opleiding tot kattengedragstherapeut gaan volgen bij de Tinley academie. In maart 2018 kreeg ik mijn diploma. Deze kennis komt uiteraard goed van pas in het asiel en in mijn werk als kattenoppas.

In januari 2019 heb ik een cursus gegeven voor de Volksuniversiteit over kattengedrag met als titel ‘Kattengedrag, leer uw kat te begrijpen’. Ik vond het ontzettend leuk om over katten te vertellen en vragen over kattengedrag te beantwoorden. Op verzoek van de Volksuniversiteit geef ik deze cursus van 2 avonden in november 2021 weer.

Als wij op vakantie gaan, maken wij graag gebruik van ‘onze eigen’ kattenoppas. Het is erg prettig om thuis te komen en te merken dat Minoes goed verzorgd is! Vandaar dat ik nu zelf ook als kattenoppas werk.

Ik kan uw kat(ten) overdag en ’s avonds verzorgen. Naast de dagelijkse verzorging (eten en drinken geven, bak verschonen) wil ik ook aandacht aan de kat(ten) geven door met ze te spelen of een aai over hun bolletje te geven.

Uiteraard maak ik voor uw vakantie graag een afspraak bij u thuis om door te nemen wat uw dagelijkse routine met de kat(ten) is zodat deze tijdens uw afwezigheid zoveel mogelijk wordt voortgezet.

Neem nu contact op! Let op: check ook uw spam-box als u op een reactie wacht! Mijn mail komt daar regelmatig in terecht.

Scroll to top